ВАЖЛИВО! ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА платформі єДОПОМОГА

Розширено можливості доступу до отримання виплат найбільш вразливими категоріями населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Громадяни, що мають статус внутрішньо переміщеної особи або громадяни, які проживають/перебувають на тимчасово окупованих, деокупованих територіях або таких, що знаходяться в зоні активних бойових дій, на соціальній платформі єДопомога можуть направити свою заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій. Для цього потрібно вказати соціальний статус, заповнити персональні дані та вказати IBAN, міжнародний номер банківського рахунку. Так, на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій До Мінсоцполітики  на отримання допомоги від міжнародних організацій через інформаційну платформу єДопомога станом на 3 червня подано вже майже 600 тисяч заявок на отримання такої допомоги.

Наразі Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати якісну і перевірену інформацію про особу та її потреби. 

Проекти з надання допомоги найбільш вразливим категоріям українських громадян, які постраждали від воєнного вторгнення Російської Федерації в Україну, реалізуються у межах спільної роботи Мінсоцполітики та окремих агенції ООН, таких як Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), Всесвітня продовольча програма (ВПП), Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України.

Звертаємо увагу, що проведення таких виплат відбуватиметься за результатами проведеної верифікації та лише за умови підтримки та фінансування відповідних проектів міжнародними донорами.

Управління соціального захисту населення ВК СМР за повідомленням Мінсоцполітики.