Соціальні допомоги для громадян, які були вимушені змінити місце проживання через бойові дії

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що станом на 11 березня 9,7 тисяч людей, які отримували пенсію або соціальні допомоги, в т. ч. пільги та субсидії, за місцем проживання через Укрпошту, і були вимушені змінити місце проживання через бойові дії, отримали виплати за новим місцем перебування, скориставшись розробленим Мінсоцполітики особливим порядком, який застосовується на час дії воєнного стану.

Нагадуємо, що відповідно до цього порядку людина, яка отримувала пенсію через Укрпошту та змінила місце проживання, може отримати виплати шляхом переказу коштів без відкриття рахунка в Ощадбанку або здійснити переведення пенсії на інше поштове відділення АТ «Укрпошта».

Для цього необхідно звернутись до Пенсійного фонду (особисто, за телефоном або через особистий кабінет) або Укрпошти (за телефоном «гарячої лінії» – 0800 300 545 (дзвінки безкоштовні) та повідомити про зміну місця проживання та бажання скористатись особливим порядком виплати пенсії.

Також тим громадянам, які отримували пільги, субсидії або грошові соціальні допомоги через Укрпошту, Ощадбанк здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER».

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України протягом 60 днів з моменту зарахування переказу.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що люди, які отримують пенсії, субсидії, пільги, грошові допопомоги на банківських рахунок (картку), продовжать отримувати виплати НА ЦЕЙ САМИЙ РАХУНОК.

ЇМ ДОДАТКОВО НІЧОГО РОБИТИ НЕ ПОТРІБНО.

Управління соціального захисту населення за інформацією Мінсоцполітики.