Допомога багатодітним сім’ям: як оформити документи

З 1 квітня  2019 року в Україні зросла допомога багатодітним сім’ям. Відтепер батькам на третю і кожну наступну дитину щомісяця виплачується 1 700 грн. Виплати здійснюються до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років. 

 Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, надається одному з батьків, які постійно проживають разом з дитиною. Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн.

                                     Як отримати виплату

Для того, щоб оформити допомогу на дитину, батькам слід звернутися до ЦНАПу , який знаходиться за адресою: м. Славута, вул. Миру, 102 і написати заяву на отримання допомоги. Виплати здійснюватимуться через уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

                            Які документи потрібні для оформлення допомоги?


• Посвідчення батьків багатодітної сім’ї (оригінал)
• Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї, для дітей, яким виповнилось 6 років (оригінал)
• Свідоцтва про народження всіх дітей (оригінали)
• Заява (подається заявником особисто, з пред’явленням паспортів обох батьків)

         Начальник відділу грошових виплат та компенсацій Н. С. Мазур