Постраждалі від підриву Каховської ГЕС отримають одноразову грошову допомогу від держави

19 червня 2023 року Уряд ухвалив розроблену Мінсоцполітики Постанову, відповідно до якої постраждалі з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей можуть отримати 5 тис. грн одноразової матеріальної грошової допомоги за рахунок коштів резервного фонду держбюджету. 

Одноразова матеріальна грошова допомога сплачується громадянам, які на момент підриву Каховської ГЕС безпосередньо проживали /були зареєстровані/задекларовані в населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей.

Постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС можуть отримати допомогу незалежно від того, чи зареєстровані вони як ВПО і чи отримують щомісячні виплати на проживання.

Для призначення допомоги необхідно пред’явити:

документ, що посвідчує особу, або єДокумен;

документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків;

свідоцтво про народження дитини;

номер банківського рахунку (за стандартом IВAN).

Звернутися з заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 серпня 2023 р. (включно). Отримати кошти можна через АТ «Укрпошта» або через установи уповноважених банків із можливістю їх зняття через платіжні термінали. 

Подати заяву на отримання допомоги можна в управлінні соціального захисту населення, за адресою: м Славута, вул Ярослава Мудрого, буд 47.

                                                              Управління соціального захисту населення

                                                              виконавчого комітету Славутської

                                                              міської ради