ДО УВАГИ ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ!

Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848, житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік.

       В умовах дії воєнного стану на території України більшість уповноважених органів продовжують повноцінно функціонувати і забезпечувати опрацювання звернень громадян, призначення, нарахування та виплату коштів житлової субсидії. Проте є внутрішньо переміщені особи, які не мали можливості звернутися за житловою субсидією. Тому, нагадуємо, що до 31 грудня 2022 року ще можна звернутися за призначенням субсидії на придбання скрапленого газу. твердого та рідкого пічного побутового палива за 2022 рік.

       Слід зазначити, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива  і скрапленого газу Пенсійним фондом України» прийом громадян з питань призначення житлових субсидій починаючи з 1 грудня 2022 року, здійснюється органами Пенсійного фонду України, які працюють за екстериторіальним принципом. Тобто, звернутися за допомогою можна в будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання, а також через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України, що важливо в умовах воєнного стану.

       Водночас  для мешканців Славутської територіальної громади залишилася можливість звернення  з питань надання житлових субсидії до посадових осіб управління соціального захисту населення, а саме до ЦНАП, за адресою: м. Славута, вул. Миру, 102.

      ВАЖЛИВО! За призначення субсидії на  придбання твердого та рідкого пічного побутового палива  і скрапленого газу на 2022 рік необхідно звернутися до 31 грудня 2022 року включно.

Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Славутської міської ради