До дня осіб з інвалідністю

            Щороку, на початку грудня, у Міжнародний день осіб з інвалідністю, ми, як уся світова спільнота, ще раз переосмислюємо все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і консолідуємо спільні зусилля задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство.

         Понад три тисячі осіб з інвалідністю, які проживають в Славутській міській громаді, – це окремі життя, окремі людські надії та віра в те, що все буде добре. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак сила духу, яку вони проявляють, їх цілеспрямованість, вміння досягати поставленої мети слугують прикладом життєлюбності та оптимізму. Кожен день у їх житті  наповнений прагненням самовдосконалитись, пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, принести радість собі та оточуючим, Головне для них, що життя є, воно продовжується і поряд з ними є ті, на чию допомогу завжди  можна розраховувати.

         В межах власних повноважень в 2021 році управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Славутської міської ради:

– призначено та виплачено   16855,00 тис. грн державних соціальних допомог для  708  осіб з інвалідністю;

–  114 осіб покращили стан здоров’я у санаторно-курортних закладах України;

 – 21 дитина та троє дорослих отримали  послуги в реабілітаційних установах;

– 77 осіб забезпечено 238 одиницями засобів реабілітації: кріслами колісними,меблями, допоміжними засобами для особистої гігієни,взуттям, протезами нижніх кінцівок та молочної залози та іншими;

– 240 осіб отримують послуги з обслуговування територіальним центром соціального обслуговування.

         На рівні з іншими жителями громади особи з інвалідністю отримують пільги на оплату житлово-комунальних послуг, за зверненнями – матеріальну допомогу  на лікування, безкоштовну юридичну консультацію.

         Для забезпечення  вільного руху осіб  з особливими потребами  по місту облаштовуються з’їзди-виїзди на тротуари, пандуси та  вільний доступ до приміщень.

         Всім особам з інвалідністю бажаємо міцного здоров’я, оптимізму, душевної рівноваги, достатку та благополуччя, тепла, турботи і любові від своїх близьких та друзів.

Управління соціального захисту населення  виконавчого комітету Славутської міської ради