Акція «16 днів проти насильства»

        Людина з’являється на світ, щоб бути щасливою. Ми різної статі, маємо різні уподобання, здібності, прагнення, але ми повинні мати рівні права і можливості для навчання, отримання цікавої  й  високооплачуваної роботи.  Все має залежати від нашої наполегливості  у  прагненні успіху, а не від того, жіночої ми чи чоловічої статі.

З 25 листопада по 10 грудня кожного року Україна приєднується до Міжнародної спільноти, підтримуючи акцію «16 днів проти насильства», ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують  свої зусилля заради об’єднуючої мети, щоб привернути увагу громадськості до проблеми насильства в сім’ї, створити в регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у      1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль: політичних активісток, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.  

У цей шістнадцятиденний період для демократичної спільноти входять такі важливі дати: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.